SiteVision
SiteVision
Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

TOBIAS AHLIN

Innovation på beställning

Föredraget hölls 2017

Tid: 14.30-15.20

Datum: Onsdag 18 oktober

Plats: Kongressen

Vad gör de världsledande företagen för att skapa en innovativ miljö?

Detta föredrag filmades ej.

Hur nära är vi att leva i en värld full av självkörande bilar, flygande drönare, och affärer utan personal? 50 år? 25 år? 5 år? Närmre än vad du tror. Och det är bara början på en förvandling av hela vår infrastruktur. I den här föreläsningen blickar vi framåt och tittar närmare på de samhällstransformationer som vi står inför, och följer upp med frågan: Hur hanterar vi det i våra organisationer?

Vi hittar en del av svaret genom att titta på de företag som står bakom transformationen. Vad gör de världsledande företagen för att skapa en innovativ miljö? Hur mäter de egentligen kreativitet? Hur gör de för att förnya och förbättra en produkt som redan ligger i framkant av vad som är möjligt? Hur skapar de en miljö där alla bidrar med sitt bästa i ett växande bolag? Med hemligheter bakom Spotifys succé som röd tråd granskar vi praktiska exempel från världsledande innovationsföretag, och generaliserar det till en teori som du kan ta tillbaka till din organisation.

En hälsning från Tobias:

 

Om Tobias

Tobias Ahlin är produktdesignern och strategen från Stockholm som spelade en nyckelroll i utformandet av Spotifys produkter under företagets tidiga år. När Tobias blev en del av designteamet hade Spotify knappt 1 miljon betalande användare, och när han började på företaget så växte designteamet med 100%; från en person, till två personer. Idag har Spotify över 50 miljoner betalande användare.

Efter att han lämnade Spotify, har han bland annat jobbat som produktdesigner och utvecklare på GitHub, världens ledande företag i distribuerad versionshantering och open-source, som används av bland annat Facebook, Twitter, Apple, Tesla, och USAs regering.

Idag är han en resande internationell föreläsare som fokuserar på innovation, kreativitet, och företagskultur, samtidigt som han leder designen för Minecraft, världens mest sålda PC spel i världshistorien.

Limepark
Soleil
Advant
Bouvet
CGI
Consid
Cybercom
ETU
Funka
HiQ
inUse
MediaflowPro
QBank
ReadSpeaker
Semantix
Språkkonsulterna
Storm Commerce
Tieto
Toxic
Vemendo
Vizzit