SiteVision
SiteVision
Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

MAGNUS ÖSTERHULT & JOHAN ALBERTSSON

Hur bygger vi en attraktiv webb för en plats?

Föredraget hölls 2017

Tid: 14.30-15.00

Datum: Tisdag 17 oktober

Plats: Tunnbindaren

När Falkenberg ska locka fler är en tilltalande webbplats med bra service för både invånare och besökare ett måste.

 

I början av året lanserade Falkenberg en webb dedikerad till platsen Falkenberg. Det gjordes på den traditionella kommun­domänen, falkenberg.se. Kommunorganisationen med medborgartjänster har istället flyttat till kommun.falkenberg.se. Varför gjorde vi så och vilka för- respektive nackdelar har vi sett med att vända på begreppen?

Till den nya webbplatsen fanns ett behov av att kunna visa vad som händer i Falkenberg. Detta gjorde att vi byggde en evenemangskalender i SiteVision som kan hantera komplexa händelser. Kalendern ska inspirera till nyfikenhet för besökare samt ge rika möjligheter för redaktörer, bland annat genom att kunna lägga in flera datum, göra kategoriseringar via metadata samt hantera bild och text. Evenemangskalendern blev så lyckad att man i Falkenberg redan har återanvänt den i fler projekt. Vi går igenom delar av den tekniska lösningen vi tog fram för att kunna uppnå den flexibilitetet som krävdes av kalendern.

Om Magnus

Magnus Österhult byggde sin första webbplats för drygt 25 år sedan och har sedan dess arbetat med både stora och små webbprojekt i Sverige och utomlands. Idag arbetar han inom offentlig sektor som webbstrateg på Falkenbergs kommun.

Om Johan

Johan Albertsson är en SiteVision-utvecklare med över nio års erfarenhet av SiteVision-projekt inom både offentlig och privat verksamhet. Han har arbetat i många av Sveriges största SiteVision-projekt, både intranät och webbplatser.

FBG Falkenberg
Limepark
Soleil
Advant
Bouvet
CGI
Consid
Cybercom
ETU
Funka
HiQ
inUse
MediaflowPro
QBank
ReadSpeaker
Semantix
Språkkonsulterna
Storm Commerce
Tieto
Toxic
Vemendo
Vizzit