SiteVision
SiteVision
Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

PONTUS WÄRNESTÅL & ADAM JANÄNG SMIDEBORN

Fyr och lots – att få webb och verksamhet till samma hamn

Föredraget hölls 2017

Tid: 10.25-10.55

Datum: Onsdag 18 oktober

Plats: Kongressen

Så kan webbprojekt och kärnverksamhet integreras genom strategisk tjänstedesign.

 

Pontus Wärnestål och Adam Janäng Smideborn berättar om hur designstrategi och interaktionsdesign lyfter webbprojektet för Kliniska studier Sverige (kliniskastudier.se) till att bli en integrerad del av kärnverksamheten.

Med hjälp av effektkarta, whiteboard, prototyper, framtidsscenarios och tät samverkan med nyckelintressenter och användare skapas samsyn för att mobilisera och utveckla verksamheten för en digital framtid. Och arbetet har gett resultat, sedan lansering våren 2017 har sidvisningarna ökat med nästan 500 procent, där 58 procent är helt nya besökare

Om Pontus

Pontus arbetar som Director of Service Design på inUse och har drygt 15 års erfarenhet av interaktions-, UX- och tjänstedesign i bagaget. Pontus har verkat inom en rad olika branscher, så som telekom, automotive, medicin och reklam – i skärningspunkten mellan slutanvändarens beteende och drivkrafter, affärsmodellens utformning och teknologi som både möjliggörare och drivare av positiv förändring. Pontus är även prisbelönt forskare inom digital design och tjänsteinnovation vid Högskolan i Halmstad där han driver ett forskningsprojekt med metodutveckling för delaktighet och digitalt samhällsbygge.

Om Adam

Adam är UX Designer och konsult på InUse Experience. De senaste 10 åren har han jobbat inom webb både inom byråvärlden och inhouse, med både utveckling och design. Viljan att förenkla och underlätta för användare är det som är Adams starkaste drivkraft inom yrket.

inUse sponsorsida
Limepark
Soleil
Advant
Bouvet
CGI
Consid
Cybercom
ETU
Funka
HiQ
inUse
MediaflowPro
QBank
ReadSpeaker
Semantix
Språkkonsulterna
Storm Commerce
Tieto
Toxic
Vemendo
Vizzit