SiteVision
SiteVision
Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

ALEXANDER GUSTAFSSON

Hemligheterna i SiteVisions sök

Föredraget hölls 2017

Tid: 09.40-10.10

Datum: Onsdag 18 oktober

Plats: Club 700

Sök är en av de viktigaste funktionerna på en webbplats och ett intranät - och oftast finns här stor förbättringspotential. Lär dig hemligheterna och trixen som lyfter SiteVisions sökmotor till en ny nivå!

Det var tyvärr problem med inspelningen av detta föredrag, så de första minuterna på filmen saknas. Alexander har dock kompletterat med ett blogginlägg om Hemligheterna i SiteVisions sök där han skrivit några rader om varje hemlighet.

 

Alexanders blogginlägg om Hemligheterna i SiteVisions sök som kompletterar den kapade filmen.

Trots att sökfunktionen är bland den viktigaste funktionen är det många som inte ger den så mycket kärlek som den behöver. Ofta tycker varken webbplatsägaren eller användarna att den fungerar särskilt bra, kanske har du till och med fått höra "den hittar inte det jag letar efter så jag använder Google istället" eller "jag får ju bara massa skräp i träffresultatet så den är helt omöjlig att använda".

Under 30 minuter kommer du bli guidad i grunderna för ett bra SiteVision-sök och få med dig smarta tips, konkreta exempel och ett par hemligheter som kommer ta ert sök till en mer användbar och avancerad nivå. Du har kanske hört att det viskas om att SiteVision ska kunna söka i andra källor så som öppna data, diariesystem, produktkataloger, dokumenthanteringssystem och liknande. Hur fungerar det och vad kan man använda det till? Det ska vi gräva lite i tillsammans!

Tror du att detta blir för tekniskt? Absolut inte! Du som redaktör eller webbplatsansvarig kommer ha stor nytta av detta föredrag när ni ska ta er sökfunktion till en ny nivå.

Om Alexander

Alexander Gustafsson är strateg och lösningsarkitekt på konsultbolaget Consid. Alexander har haft ledande roller i fler än 30 SiteVision-projekt och är en välkänd profil i SiteVision-communityt. Tidigare jobbade Alexander som projektledare och webbutvecklare på Vetlanda kommun.

Alexander bjuder på stort engagemang och delar med sig av värdefulla SiteVision-kunskaper när möjlighet ges. Häng med på en intressant föreläsning!

Consid sponsorsida
Limepark
Soleil
Advant
Bouvet
CGI
Consid
Cybercom
ETU
Funka
HiQ
inUse
MediaflowPro
QBank
ReadSpeaker
Semantix
Språkkonsulterna
Storm Commerce
Tieto
Toxic
Vemendo
Vizzit