SiteVisiondagarna
Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

Ashkan Fardost

Alla har missförstått digitaliseringen

En föreläsning om hur digitalisering och teknologi påverkar olika branscher, mänskligt beteende och hela samhällen.

Detta pass filmas ej.

Många som använder ordet digitalisering pratar egentligen om digitisering: att ta en analog process och förvandla den till ettor och nollor. Det slutar ofta med att man gör en app, börjar marknadsföra på Facebook, lanserar VR-projekt eller kopplar upp saker till nätet. Samma gamla, men i digitalt format.

Men digitalisering är något helt annat enligt Ashkan: nämligen hur digital teknik och internet radikalt förändrar människors beteenden och skapar helt nya förväntningar. För människor som växer upp i internet-eran har en radikalt annorlunda världsvy och synsätt på hur de vill bo, leva, jobba, skapa och förverkliga sig själva. Och det är inte förrän man börjar titta på denna omvälvande förändring från det mänskliga perspektivet som man kan dra slutsatser om hur det kommer påverka ens bransch, yrke och framtid.

Om Ashkan

Ashkan Fardost är f.d. musikproducent och artist samt doktor i organisk kemi. Efter musik och forskningskarriären involverade han sig i Stockholms startup-scen. Idag jobbar han som Collaborator på Hyper Island och driver sin nystartade investeringsfirma Oddball Ventures. Han var även nominerad till Årets Talare 2017.

Kontakta oss

sitevisiondagarna@sitevision.se

Anmälan

Ulrika Sandberg
anmalan@sitevisiondagarna.se

Sponsorer

Daniel Klingzell
sponsor@sitevisiondagarna.se


SiteVision

SiteVision på Facebook
sitevision.se
SiteVision på Instagram
SiteVision på Twitter