SiteVisiondagarna
Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

Material - Nybörjare i SiteVision

Skapa innehåll

I SiteVision skapar en du enkelt en sida eller artikel där du placerar ut innehåll med hjälp av olika moduler.

Här hittar du en guide för att skapa ny

Återanvänd innehåll

Du kan använda länkad modul eller länkad layout för att återanvända samma innehåll på flera olika platser på webbplatsen. På detta sätt behöver du bara uppdatera informationen på ett ställe.

Här hittar du mer information om länkad layout...

...och här kan du läsa mer om länkad modul.

Göra utseendeförändringar

I SiteVision kan du använda så kallade dekorationer för att gör utseendeinställningar. En dekoration är inställningar för bakgrund, kanlinjer och så vidare, som en administratör eller utvecklare har satt ihop till ett "paket" som du kan applicera på en modul eller layout.

Guide för hur du använder en dekoration på en modul

Förutom dekorationer så kan du använda CSS-klasser. En CSS-klass är också ett förutbestämt "paket" men inställningar, men till skillnad från dekorationer så innehåller en CSS-klass kod, och inte standardinställningar i SiteVision.

Läs om hur du applicerar en CSS-klass på en modul

Modul-battle

I det modul-battle som deltagarna fick ta del av tog vi upp följande moduler:

Nyheter

Modulen Nyheter listar artiklar från arkiv och RSS. Du kan med enkla inställningar bestämma hur artiklarna ska presenteras. Exempelvis om enbart datum och rubrik ska visas eller hela nyheten (datum, rubrik, ingress, bild och innehåll)

Läs mer om nyheter

Enkät

Enkät används för att göra olika typer av undersökningar bland besökarna på webbplatsen. Enkäten kan vara sluten, det vill säga enbart vissa utpekade personer har rätt att svara på undersökningen, eller öppen där vem som helst som besöker webbplatsen kan svara på frågorna. Om en enkät är sluten krävs det att deltagarna först loggar in för att svar ska kunna lämnas.

Läs mer om enkät

Innehållslista

Med modulen Innehållslista kan du välja att peka ut innehåll i en mapp eller ett arkiv. Detta innehåll listas då på en sida (som en One-page). Du kan visa resultatet som en lista, som flikar eller som en karusell.

Läs mer om innehållslista

Media

Med modulen Media kan du bädda in innehåll, exempelvis videoklipp, ljud eller ett inlägg från sociala medier, på din webbplats. Du bäddar in innehållet genom att enkelt klistra in en länk från den externa webbplatsen i modulen i SiteVision.

Läs mer om media

E-postformulär

E-postformuläret används för att skapa ett formulär som besökarna på webbplatsen kan fylla i. Det kan exempelvis vara en intresseanmälan där besökaren fyller i sina uppgifter som skickas in via e-post.

Läs mer om e-postformulär

Twitter-sökning

Twitter är en mikroblogg med begränsat antal tecken. Det går att märka ord med hjälp av "hashtags" (# före ordet). "Hashtags" används för att markera att ett inlägg handlar om ett särskilt ämne, en konferens eller något annat där flera användare skriver om samma sak. Ett exempel är #sitevision.

Läs mer om twitter-sökning

Video

Modulen Video visar mp4-filer (även .mov) med hjälp av html 5. Ladda upp mp4-filen eller .mov-filen i filarkivet i Sitevision och peka ut filen med denna modul.

Läs mer om video

Youtube

Med modulen YouTube kan du enkelt visa filmklipp från Youtube på din webbsida. Du slipper hantera krånglig inbäddningskod utan kan lägga in en länk direkt till klippet i modulen. Du kan även infoga ett YouTube-klipp i ett nyhetsflöde som ett alternativ eller komplement till bild.

Läs mer om youtube-modulen

Kontakta oss

sitevisiondagarna@sitevision.se

Anmälan

Ulrika Sandberg
anmalan@sitevisiondagarna.se

Sponsorer

Daniel Klingzell
sponsor@sitevisiondagarna.se


SiteVision

SiteVision på Facebook
sitevision.se
SiteVision på Instagram
SiteVision på Twitter