Vit logotyp för Sitevisiondagarna

Grön webb – så minimerar du miljöavtrycket på din webbplats!

Hur grön är din webbplats? Och vad kan du göra för att bidra till ett mer hållbart internet? Det kommer Soleil att svara på.

Ulrika Billström

Marknadsstrateg, kommunikatör och utbildare på Soleil

Fredrik Stodne

Sitevisionansvarig på Soleil

Om internet var ett land, skulle det ligga på 3:e plats i världen över de mest energislukande länderna.

Va? Genererar webbplatser koldioxidutsläpp? Ja, så klart! Allt vårt surfande på internet konsumerar elektricitet, väldigt mycket faktiskt. 2012 stod internet för ca 8 % av världens elförbrukning, 2025 förväntas den ligga på ca 20 %. Omsatt i koldioxidutsläpp ger det till och med högre utsläpp än världens transporter med flyg. Om internet skulle vara ett land, skulle det ligga på 3:e plats i världen över de mest energislukande länderna (slagen endast av Kina och USA).

Så hur grön är din webbplats? Vi ger dig tipsen för att du ska bidra till ett grönare och mer hållbart internet. De här tipsen vänder sig till redaktörer, chefer och upphandlare. Och gissa vad, om du satsar på en grönare webb kommer du automatiskt få nöjdare besökare och bättre ekonomisk kalkyl på köpet.

Om Ulrika och Fredrik

Ulrika Billström är marknadsstrateg, kommunikatör och utbildare. Hon har arbetat med webbkommunikation och digital marknadsföring sedan början av 2000-talet och har lång erfarenhet av att utbilda Soleils kunder i Sitevision. Ulrika har ett starkt intresse för miljöfrågor och hennes specialområde är inom temat hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Fredrik Stodne är en av grundarna till Soleil och projektledare inom webb och intranät. Han vill att kunderna skall lyckas i sina projekt och kunna jobba hållbart. Att jobba agilt, få saker gjort och samarbeta prestigelöst är något som ligger Fredrik varmt om hjärtat.

Logotyp för Soleil
Ulrika Billström

Marknadsstrateg, kommunikatör och utbildare på Soleil

Fredrik Stodne

Sitevisionansvarig på Soleil