Vit logotyp för Sitevisiondagarna

Morgonseminarium: IT-säkra redaktionen!

Hemsidan och intranätet är bolagets ansikte mot kunder och medarbetare. IT-säkerheten på bolagets webbplatser är därför av högsta vikt. Det gäller både IT-säkerheten på den underliggande plattformen och innehållet som publiceras. I en exklusiv föreläsning för deltagarna på Sitevisiondagarna berättar Karl Emil Nikka om riskerna som alla kommunikatörer, webbredaktörer och webbansvariga bör känna till därikring.

Karl Emil Nikka

Säkerhetprofil, författare och folkbildare inom säkerhetsområdet

I den här föreläsningen fokuserar Karl Emil Nikka på IT- och informationssäkerhetsriskerna i modernt CMS-arbete (Content Management System). Det handlar om allt ifrån riskerna kring tredjepartsberoenden och dataläckor till motståndskraftighet mot attacker. Karl Emil Nikka poängterar också vikten av att ha goda IT-säkerhetsvanor i publiceringsarbetet för att hålla webbplatsen som en trygg och säker kommunikationskanal.

Om Karl Emil

Karl Emil Nikka är författare och IT-säkerhetsspecialist med fokus på säkerhetsmedvetenhet. Han har skrivit boken ”Bli säker” och drev under tre år den veckoliga podden med samma namn. I fjol utsågs han till Årets säkerhetsprofil av Företagsuniversitetet och branschtidningen Aktuell Säkerhet.

Karl Emil Nikka

Säkerhetprofil, författare och folkbildare inom säkerhetsområdet