Vit logotyp för Sitevisiondagarna

Så blir du bäst i test

Kravspecifikationen på din nya webbplats var ju tydlig: Du hade högt ställda krav på såväl tillgänglighet som prestanda och best practices. Men hur blev det egentligen?

Mathias Wrang

Sitevisionansvarig på Webstep

Mitt i prick, stolpe in eller stolpe ut?

Är du en av dem som är osäker på om ni nådde målen i praktiken med er nya externwebb eller ert intranät. Bara lugn, du är inte ensam. Det är inte helt enkelt att mäta, i alla fall inte innan lansering. Visst, det finns oberoende sajter och verktyg som hjälper dig att göra mätningar. De kräver dock att din sajt kan nås utan inloggning, vilket många gånger gör det omöjligt att testa ett intranät och att en externwebb kan testas först efter lansering.

Mathias presenterar en lösning där du som kund (eller utvecklare) kan testa din sajt redan i utvecklingsfasen. Få en överblick redan från projektets första dag och en indikation att ni är på rätt spår. Vill du testa allmän kodkvalitet och inte "bara" tillgänglighet? Här får du en personaliserad webbsida med grafer och betyg. Vill du testa en stängd utvecklingsmiljö eller ett intranät som kräver inloggning och som inte enkelt låter sig testas av de vanliga verktygen? Inga problem!

Om Mathias

Mathias Wrang är Sitevisionansvarig på Webstep.

Webstep
Mathias Wrang

Sitevisionansvarig på Webstep