Logotyp för Sitevisiondagarna i vitt

Hantera dashboards

Nu blir webbarbetet enklare. En dashboard är en informationspanel som visar aktuell och relevant information om sajten eller sidan, direkt i redigeringsläget.

Nyfiken på hur du kan hantera och anpassa dahboards för såväl er webbplats som på sidnivå? Kom så visar vi hur enkelt det är!

Anders Larsson

Product Specialist på Sitevision

Jessica Olander

Product Specialist på Sitevision

Förbättrar stödet till redaktörer och administratörer.

Våren 2024 lanseras dashboards i Sitevision.

Dashboards hela syfte handlar om att underlätta för dig som är administratör eller webbansvarig och för dina kollegor när ni arbetar i Sitevision.

En dashboard är en översikt med information som gör webbarbetet enklare. Det är en yta i redigeringsläget där du kan visa intressant och relevant information för olika användarroller.

En dashboard består av en eller flera widgets - moduler som visar information. På webbplatsnivå kanske du vill placera widgets som hjälper dig kvalitetssäkra sajten med listningar över gamla sidor, sidor med brustna länkar, stora bilder och information om webbplatsens prestanda. Om du använder webbanalys vill du kanske se statistik från Piwik PRO på både webbplatsnivå och på respektive sida.

Du hittar och installerar widgets från Sitevision Marketplace men du kan också ta hjälp av en utvecklare och bygga egna widgets du behöver. Vill du lära dig mer om att utveckla egna widgets håller vi även ett utvecklarpass.

Det är vanligtvis administratörsrollen på webbplatsen som har rättigheten som krävs för att kunna sätta upp och hantera dashboards.

Om Anders och Jessica

Anders Larsson och Jessica Olander jobbar på Sitevisions supportavdelning.

Anders ingår även i vårt team av utbildare, så kanske har du även träffat på honom på utbildning.

Logotyp Sitevision
Anders Larsson

Product Specialist på Sitevision

Jessica Olander

Product Specialist på Sitevision