Logotyp för Sitevisiondagarna i vitt
Mediaflow logotyp

Mediaflow

Mediaflow är en svensk molntjänst som hjälper dig arbeta snabbt, enkelt och strukturerat med bild, video och varumärke. Vi hjälper idag över 600 organisationer och ersätter typiskt två till tre befintliga tjänster.

Arbeta effektivare med bild, video och varumärke

Mediaflow är den marknadsledande bild- och mediabanken inom offentlig sektor. Men tjänsten är mycket mer än bara en mediabank där du och dina kollegor kan spara era filer på en och samma plats.

Mediaflows plattform bygger på ett Digital Asset Management-system, ofta kallat bild- eller mediabank, och började som ett sätt att hålla ordning och reda i en stor mängd foto- och videofiler för en svensk bildbyrå. Den bakgrunden innebär att systemet på djupet är byggt för att göra det lättare att arbeta i grupp, hitta rätt bild på sekunder såväl som hämta in eller dela ut filer snabbt och enkelt.

Det är en väldigt bra grund att stå på när din organisations behov växer och du behöver lägga till fler tjänster utan att förlora struktur och effektivitet. Mediaflow har sedan starten fått många nya tillägg och kan nu även användas som en Online Video Platform, en varumärkesplattform och som ett verktyg för enkelt följa GDPR.

De här användningsområdena tillsammans med integrationer mot stora CMS som Sitevision eller program som Adobe Indesign eller Microsoft Office 365 Desktop gör att Mediaflow skapar nya, enklare och effektivare arbetsflöden som sparar både tid och resurser.

Mediaflow används till vardags av flera tusen kommunikatörer och marknadsförare inom allt från produktföretag, kommuner och myndigheter till byråer och fotostudios.

Case

Mediaflow blev Söderhamns nav för filhantering och delning

Med Mediaflow har Söderhamns kommunikatörer förändrat hur man arbetar med mediafiler från grunden. Tack vare lagring online och avancerade sökfunktioner slipper de lägga tid på att leta efter filer på olika platser och kan alltid komma åt dem. GDPR-funktionerna för att hantera personer i bilder gör det enkelt att samla uppgifter om samtycken och modellavtal kopplat till de bilder där en person förekommer. Det gör det enkelt att ha ett högt integritetsskydd och att följa reglerna i dataskyddslagstiftningen.

Tack vare integreringsmodulen för Sitevision kommer webbredaktörerna på soderhamn.se åt bilder och videor i Mediaflow direkt i sitt publiceringsverktyg. Det sparar arbetsmoment och tid att skapa nytt webbinnehåll och att uppdatera sidor med nytt material.

“Jag skulle vilja säga att Mediaflow har förbättrat vår filhantering och arbetsprocess i grunden. Om du hanterar och delar bilder och videofiler regelbundet är det en utmärkt lösning. Det sparar tid, minskar frustration och hjälper dig att hålla ordning på ditt digitala innehåll på ett enkelt och effektivt sätt.”

Niklas Lundqvist
Kommunikatör Söderhamns kommun