Logotyp för Sitevisiondagarna i vitt

Användartester + tekniska tester = digital tillgänglighet

Begripsams tillgänlighetsexperter kommer dela med sig av sin kunskap i det här passet. Dessutom är de vana sitevisionanvändare då de har sin webb i Sitevision. Du kommer få konkreta tips på hur du kan göra din webb mer tillgänglig för alla.

Alexander Nordh

UX-design, utvecklare samt tillgänglighetsexpert på Begripsam

Peder Johansson

Styrelsemedlem i föreningen Begripsam

Begripsam vill göra samhället mer tillgängligt

Alexander och Peder kommer tillsammans att visa och förtydliga vikten av att komplettera tekniska tester med att genomföra utvärderingar tillsammans med riktiga användare. Hur denna modell kan öka chanserna att du får en tillgänglig och användbar webbplats eller digital tjänst.

Denna föreläsning är ett av fyra nätverksspår. Det innebär att direkt efter föreläsningen fikar vi tillsammans och fortsätter samtala och nätverka kring temat digital tillgänglighet.

Alexander Nordh

När han började sina studier på Medieteknikprogrammet på KTH blev han förtjust i programmering. Hans planer var att bara jobba med tekniska lösningar och inte direkt med användare. Men under sina studier sommarjobbade han som boendestödjare och funderade mycket på varför många saker som han så enkelt kan göra via nätet inte fungerade för de han mötte i arbetet. Svaret var egentligen enkelt, för dom var innehållet komplext och designen komplicerad. Där började Alexanders intresse för digital tillgänglighet och nu kan han inte tänka sig att jobba på något annat sätt än tillsammans med användare. Idag sysslar han med allt från UX-design till frontend utveckling med tillgänglighet som utgångspunkt.

 

Begripsams logo

Peder Johansson

Har lång erfarenhet att arbeta med kognition. Sedan år 2000 har han bland annat föreläst, varit handledare och coachat för flera olika yrkesgrupper i olika organisationer och verksamheter. Han har varit projektledare i ett stort empowerprojekt för vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Han är medlem och sitter i styrelsen för föreningen Begripsam där han också arbetar i olika projekt. Arbetet med diagnoser och svårigheter där kognition är den gemensamma nämnaren är den helhet som engagerar honom.

Begripsams logo

UX-design, utvecklare samt tillgänglighetsexpert på Begripsam

Styrelsemedlem i föreningen Begripsam