Logotyp för Sitevisiondagarna i vitt

Forsränning med Finlandsfärja – att som region byta intranät med tajt tidsram

Det kändes omöjligt att få ett nytt intranät på plats inom ett år men Region Halland satsade och sprang ett maraton i sprinthastighet. Hör Martin Ådahl dela med sig av en intranätsresa som inneburit hårda prioriteringar, att utgå från standard, standard och åter standard. Allt i ett rasande tempo. Som han själv konstaterar: – Den riktiga utvecklingsresan den ger vi oss ut på nu, efter lanseringen!

Martin Ådahl

Webbsamordnare på Region Halland

Med standard som mantra.

Välkommen att ta del av Region Hallands pågående intranätsresa och lyssna till webbsamordnare Martin Ådahl. Martin jämför själv projektet med att köra forsränning med en finlandsfärja.

– En region är en stor och komplex organisation så det kändes som en omöjlighet när vi ställdes inför det faktum att vi måste ha ett nytt intranät på plats inom ett år, berättar Martin.

Men de löste det! Med hårda prioriteringar och genom att göra på ett lite annorlunda sätt. Lite baklänges, lite sidledes och lite i förväg. Minimalt med designarbete. Inget utforskande arbete med verksamheter och användare. I princip inga egenutvecklade lösningar utan fokus låg på standard, standard och åter standard.

Nu efter lanseringen av det nya intranätet styr regionskutan ut på lite lugnare vatten. Utvecklingen av intranätet går in i nästa fas och nu är det dags att kartlägga verksamheternas lokala behov, jobba vidare med personalisering, vidareutveckla sökfunktionen med mera.

– Det är nu utvecklingsresan egentligen börjar, konstaterar Martin.

Nyfiken på att höra mer? Välkommen ombord!

Om Martin

Martin Ådahl jobbar som webbsamordnare på Region Hallands kommunikationsavdelning och är produktägare för intranätet. Martin har en bakgrund inom journalistik, kommunikation, webbutveckling, intranät och pedagogiskt arbete. I övrigt är Martin en hängiven bastubadare och samlar på fritidsintressen.

Logo Region Halland
Martin Ådahl

Webbsamordnare på Region Halland