Logotyp för Sitevisiondagarna i vitt

Säkra webb­inställningar för ditt CMS

Hur bör dagens webbplatser konfigureras ur ett säkerhetsperspektiv? Vad betyder egentligen inställningar såsom Strict Transport Security, Referrer Policy och Content Security Policy? På årets upplaga av Sitevisiondagarna gästas vi igen av Karl Emil Nikka, it-säkerhetsspecialist och Årets säkerhetsprofil 2021.

Karl Emil Nikka

Säkerhetsprofil, författare och folkbildare inom säkerhetsområdet

Vad skyddar moderna webbplatsinställningar egentligen mot?

I en Sitevision-exklusiv föreläsning förklarar han vad moderna webbplatsinställningar åstadkommer, vad de skyddar mot och vad du bör tänka på när du konfigurerar dem.

Karl Emil Nikkas genomgång utgår från Sitevisions CMS men inställningarna och rekommendationerna är relevanta oavsett vilket CMS ni använder i er organisation. Under föreläsningen får du handgripliga rekommendationer och tips på kostnadsfria verktyg som ni kan använda för att själva analysera era webbplatsinställningar.

Föreläsningen vänder sig framförallt till webbansvariga, säkerhetsansvariga och utvecklare.

  • Rekommendationer för en säkrare webbplats.
  • Tips på kostnadsfria hjälpmedel.
  • Förståelse för de faktiska hoten.

Denna föreläsning är ett av fyra nätverksspår. Det innebär att direkt efter föreläsningen fikar vi tillsammans och fortsätter samtala och nätverka kring temat IT-säkerhet.

Om Karl Emil

Karl Emil Nikka är författare och IT-säkerhetsspecialist med fokus på säkerhetsmedvetenhet. Han har skrivit boken ”Bli säker” och driver den veckoliga podden med samma namn. 2018 tilldelades han pris som Årets teknikinspiratör och 2021 utsågs han till Årets säkerhetsprofil av Företagsuniversitetet och branschtidningen Aktuell Säkerhet.

Nikka systems

Disclaimer! I minut 28 pratar Karl Emil Nikka om CSP och inline javascript – som vid den tidpunkten inte gick att ställa in i Sitevision. Det är idag möjligt, läs mer: https://developer.sitevision.se/archives/developer-news/developer-news/2022-08-09-content-security-policy-and-inline-javascript

Säkerhetsprofil, författare och folkbildare inom säkerhetsområdet