Logotyp för Sitevisiondagarna i vitt

Sätt fart – så förbättrar du hastigheten på din webbplats

Alla gillar snabba webbplatser men vad kan du göra själv för att påverka hastigheten på din webbplats? Och hur mäter man laddningstiden? Få konkreta tips från en av våra utvecklare.

Klas Hedström

Utvecklare på Sitevision

En snabb webbplats är inte en punktinsats – det är ett kontinuerligt arbete över tid och i takt med att webbplatsen växer

Att skapa och underhålla en snabb webbplats är ett ansvar som delas, från beställare via utvecklare till administratör och redaktör - alla kan bidra till att göra skillnad.

I det här passet får du konkreta tips både på vad du kan göra för att öka farten på din webbplats och vad som kan orsaka att webbplatsen blir långsammare. Vi tittar också på vad du behöver hålla koll på över tid och vad du kan göra när webbplatsen växer så att hastigheten inte försämras.

Vi kommer även kika på hur Sitevision har utvecklats och blivit snabbare under året. Tillsammans går vi igenom funktioner i Sitevision som du kan använda för att minska laddningstiden så att besökaren får en bättre upplevelse av din webbplats. Till sist kikar vi på hur du kan använda Google PageSpeed Insights som mätverktyg.

Så säg hej då till långsamma laddningstider och sätt fart på din webb! 🚀

Klas Hedström

Klas har jobbat på Sitevision sedan 2014. Du hittar honom både i rollen som utvecklare och som utbildare för vår Certified Sitevision Solution Developer utbildning.

Logotyp Sitevision
Klas Hedström

Utvecklare på Sitevision