Logotyp för Sitevisiondagarna i vitt

AI och digital tillgänglighet

I en värld som blir allt mer digital, är tillgänglighet helt avgörande för att alla människor ska kunna delta i samhället på lika villkor. Kan artificiell intelligens (AI) hjälpa oss att skapa en mer inkluderande framtid? Och hur kommer den framtiden att se ut?

Bli inspirerad av Tommy Feldt, UX-designer och tillgänglighetsexpert, som utforskar möjligheterna med AI ur användarens perspektiv – men med ett kritiskt öga på teknikens begränsningar.

Tommy Feldt

Tillgänglighetsexpert och medgrundare på Useit

Navigera i AI:s landskap för förbättrad digital tillgänglighet

Under denna session kommer Tommy dela med sig av de många framsteg som gjorts inom AI för tillgänglighet – allt från automatiserade bildbeskrivningar för synskadade, till röststyrning, hjälpsamma AI-assistenter, textning av video och smarta granskningsverktyg som gör det lättare att leva upp till lagkraven. Med fokus på praktiska tillämpningar och verkliga exempel kommer du att få en inblick i hur AI redan idag gör stor skillnad för personer med funktionsnedsättning.

Men AI-tekniken har också en baksida. Det är lätt att ryckas med av hajpen och glömma människan bakom skärmen. Hur kan vi använda AI på ett ansvarsfullt sätt i tillgänglighetsarbetet?

Om Tommy

Tommy Feldt är tillgänglighetsexpert och medgrundare på Useit.

Logotyp Useit
Tommy Feldt

Tillgänglighetsexpert och medgrundare på Useit