Logotyp för Sitevisiondagarna i vitt

Prestanda i praktiken

Prestanda. Det kan betyda lite olika saker. Pratar vi webb så brukar det lite svepande handla om att leverera sidor snabbt.

Men varför är det viktigt? Och kan det bara göras på ett enda sätt? Visste du att vi kan spara både pengar och energi genom bra prestanda?

I det här passet lyfter vi ett case från verkligheten, en ganska typisk lösning vars prestanda lämnar en del att önska. Klas visar hur vi får den att prestera bättre.

Klas Hedström

Utvecklare på Sitevision

Välkommen till prestandafabriken!

Varför är det viktigt hur våra webblösningar presterar? Att de är snabba? Och kan det bara göras på ett enda sätt? Visste du att vi kan spara både pengar och energi genom bra prestanda?

I det här passet illustrerar Klas prestanda i praktiken med hjälp av ett case från verkligheten, en ganska typisk lösning vars prestanda lämnar en del att önska. Den underpresterar kan man säga.

Metodiskt och konkret går vi igenom olika steg för att förbättra prestandan och tittar på vilka effekter de kan ge.

På resans gång drar vi lärdomar som kan vara användbara vid starten av nästa projekt för att få med prestanda­perspektivet. Så att du, nästa gång, kan skapa bra prestanda från början.

Om Klas

Klas Hedström har jobbat på Sitevision sedan 2014. Du hittar honom både i rollen som utvecklare och som utbildare för vår Certified Sitevision Solution Developer utbildning.

Logotyp Sitevision
Klas Hedström

Utvecklare på Sitevision